Sürücülere Kontak Kapattıracak Haber: Benzin ve Motorine Rekor Zamlar Geliyor! Sürücülere Kontak Kapattıracak Haber: Benzin ve Motorine Rekor Zamlar Geliyor!

Elektrikli otomobil sektöründeki rekabet giderek kızışırken, Apple da dünya genelinde büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Project Titan adlı elektrikli araç projesi, başlangıçta tamamen otonom bir araç olarak planlansa da, şimdi yeni bir aşamaya geçiyor.

Apple Başkan Yardımcısı Kevin Lynch'in 2021'den bu yana liderliğini üstlendiği proje, başlangıçta planlanan tarihten bir hayli sonra, 2028'de resmi olarak piyasaya sürülecek. İddialara göre, Apple'ın elektrikli aracı, sınırlı otonom özelliklere sahip olacak ve Tesla gibi rakipleriyle benzer bir deneyim sunacak.

Projenin gelişim sürecinde yaşanan gecikmeler ve başlangıçtaki tamamen otonom planından vazgeçilmesine rağmen, Apple'ın otomobili, sürücülerden belirli anlarda kontrolü devralmalarını isteyen bir sistemle yollarda ve otoyollarda kendi kendine gidecek.

Geçtiğimiz yıl Apple yönetim kurulunun Titan Projesi için belirlediği plan ve projenin geleceği konusundaki baskılar da biliniyor. Ancak, 2028'de piyasaya sürülmesi beklenen elektrikli araç, Apple'ın otomobil endüstrisindeki iddialı adımını temsil edecek.

Editör: Ömer Faruk