Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenleme ile süt ve yoğurt ürünlerinde çeşitli değişikliklere gidildi.

Düzenlemeye göre, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt, en fazla 500 gram ambalajlarda piyasaya arz edilecek. Ayrıca, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısı, raf ömrü boyunca belirli bir sınırla sınırlandırıldı.

Hizbullah'ın Roketleri Demir Kubbe'yi Deliyor: Kuzeye Fırlatılan Roketler İsabet Etti Hizbullah'ın Roketleri Demir Kubbe'yi Deliyor: Kuzeye Fırlatılan Roketler İsabet Etti

Bu düzenleme ile taklit ve tağşiş ile tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yapılan değişikliklerle birlikte süt ve yoğurt ürünlerinin ambalajlanma ve mikroorganizma sayıları gibi detaylarıyla ilgili standartlar belirlenmiş oldu. Tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir ürünlere erişimi için yapılan bu düzenlemenin sektördeki kalite standartlarını yükseltmesi bekleniyor.

Editör: Ömer Faruk