Ulu Cami önünde toplanan binlerce kişi, ellerindeki dövizlerle İnönü Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi güzergahını takip ederek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaşanan soykırımda 17 binden fazla kişinin şehit edildiğini söyledi.

Eryağan, 10 Aralık'ın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 'Dünya İnsan Hakları Günü' olduğunu hatırlatarak, 'Bir millet BM'nin gözünün önünde yok edilirken birileri yüzleri kızarmadan, utanmadan insan hakları açıklamaları yapacaklar. Gazze'nin üzerine ölüm yağıyor. Sığınılacak hiçbir yer kalmadı. Gazze yok oluyor. Gazze ölüyor. Gazze'de ölen sadece masum siviller değil Gazze'de insanlık ölüyor.' dedi.

'Bütün dünyanın gözü önünde yüzyılın soykırımı gerçekleştiriliyor'

Murat Eryağan

Eryağan, 'Siyonist işgal rejiminin tetikçiliğini yaptığı, ABD'nin silahları tedarik ettiği, İngiltere, Fransa, Almanya'nın arka çıktığı, bütün dünyanın gözü önünde yüzyılın soykırımı gerçekleştiriliyor. Gazze kelimenin tam anlamıyla kan denizinde boğuluyor. Bugüne kadar 17 binden fazla kardeşimiz şehit edildi. Binlercesi enkaz altındadır. 7 binden fazla bebek, çocuk öldürüldü. 4 binden fazla kadın şehit edildi. 45 binden fazla yaralımız var.250 bine yakın bina, yüzlerce cami, onlarca okul, hastane yerle bir edildi. BM'nin kontrolündeki binalar bile, oraya sığınmış insanlarla birlikte yok ediliyor.' ifadelerini kullandı.

'ABD bu soykırımın suç ortağıdır'

Gazze'ye, sadece Amerika'nın verdiği fosfor bombalarının atılmadığını belirten Eryağan, 'Siyonist sermayenin tekelindeki medya organları tarafından Gazze'ye, yalan, iftira bombaları atılıyor. Vicdanlı insanları susturuyor. Gazze yok oluyor. Gazze ölüyor. Gazze'de ölen sadece masum siviller değil, Gazze'de insanlık ölüyor. İnsanlık vicdanını kanatan bu tabloda, iki gün önce, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Gazze'de acil ateşkes tasarısı ABD tarafından veto edildi. Böylece bir daha tescillendi ki ABD bu soykırımın suç ortağıdır.' dedi.

'Batı'nın gerçek ve çirkin yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır'

Eryağan, 'ABD başkanı, insanlığın aklıyla dalga geçercesine, 'İsrail'in katliam yaptığına dair somut bir bilgi yok' diyor. Avrupa ülkeleri koro halinde, 'İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz' diyorlar. Aşağılık kompleksine kapılmış bazı kişilerin batı medeniyeti dedikleri tek dişi kalmış canavarın, tarihi soykırımlarla dolu Batı'nın gerçek ve çirkin yüzü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kutsal topraklarımızın Siyonist işgalcilerin postalları altında çiğnendiği, Gazelli kardeşlerimizin vahşice soykırıma uğratıldığı, hasılı zulmün tahammül sınırlarını çoktan aştığı bu tablo karşısında Müslümanların suskunluğu, İslam ümmetinin acziyetini, yöneticilerinin ise ihanetini göstermektedir.' diye belirtti.

'Terörün tepesine inme gücünüz yoksa ilişkilerinizi kesmeye de mi kudretiniz yetmiyor?'

Sakarya Hendek'teki Makarna Fabrikası Patlamasında Yeni Gelişme: 6 Kişi Gözaltında! Sakarya Hendek'teki Makarna Fabrikası Patlamasında Yeni Gelişme: 6 Kişi Gözaltında!

Eryağan, 'Artık tahammülümüz kalmadı. Millet olarak, bu terör örgütüne, ülkemizdeki hatlardan bir tek damla yakıtın aktarılmasına, vatanımızın hava sahalarında uçaklarının seyrü sefer etmesine, Bu soykırımı her açıdan destekleyen ABD'nin üslerinin vatanımızda bulunmasına tahammülümüz yok. Terörün tepesine inme gücünüz yoksa, ilişkilerinizi kesmeyede mi kudretiniz yetmiyor. Biliniz ki; bu terör devletiyle siyasi, diplomatik, askeri ilişkilere son verilmedikçe, yapılan kınamaların, söylenen sözlerin bir hükmü yoktur.' şeklinde konuştu.

'Filistin toprakları siyonistlerden ve dünya siyonizmden kurtulmadıkça hiçbirimize huzur yok'

Hala bu ülkede 'Araplar topraklarını siyonistlere sattı' yalanının peşinde; kulakları sağır, gözleri kör kalpleri mühürlü olan siyonist amelelerin var olduğunu söyleyen Eryağan, 'Ben Türk'üm, benim Filistin diye bir davam yok diyecek kadar şuursuzlar var. Bugün Filistin'e göz diken, Gazze'de soykırım yapan Siyonistlerin, arz-ı mev'ud hedeflerinin içerisinde ülkemiz topraklarının da olduğunu bilip umursamayanlar var. Oysa aklı başında herkes biliyor ki; Bursa'nın, İstanbul'un savunması Kudüs'ten, Gazze'den başlar. Bu şuursuzlara karşı insanlık Filistin için ayakta. Gazze insanlığı kendine getirdi.' diye kaydetti.

Eryağan, 'Batının kirli yüzünü gören herkes 'Özgür Filistin' sloganlarıyla meydanlara koşuyor. Artık bütün insanlık anlamıştır ki; Siyonizm insanlık için büyük tehdittir. Filistin toprakları siyonistlerden ve dünya siyonizmden kurtulmadıkça hiçbirimize huzur yok.' diye konuştu.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk