6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya'da, özellikle konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara yönelik psikososyal destek çalışmaları devam ediyor.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, yaptığı açıklamada, "Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, 28 sabit ve 21 mobil ekip tarafından taranan toplam 49 çalışma alanında, destek çözüm ortaklarımızla birlikte il genelinde 507 bin 538 vatandaşa ulaşıldı. Psikososyal destek kapsamında, hane ziyaretleri, bireysel görüşmeler ve sosyal iyileştirme çalışmaları gibi birçok alanda saha çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Çeçen, konteyner kentlerde yaşayan çocuklara yönelik hijyen, mahremiyet, toplumsal yaşam kuralları gibi konularda eğitimler ve etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Ayrıca il genelinde ve konteyner kentlerde yetişkinlere yönelik çeşitli konularda eğitimlerin düzenlendiğini ifade eden Çeçen, "Bu eğitimler arasında kadına yönelik şiddetle mücadele, aile içi iletişim, bağımlılıkla mücadele, değerler eğitimi, ebeveyn yönelimi, erken yaşta ve zorla evlilikle mücadele, çocuk yetiştirmenin önemi, mahremiyet, çocuk ihmal ve istismarını önleyici tedbirler gibi konular bulunmaktadır" diye ekledi.

İl Müdürü Çeçen, sahada toplam 91 personelle çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, depremzedelere yönelik destek çalışmalarının sürekli ve etkin bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Editör: Ömer Faruk