Yarın Doğu Karadeniz bölgesinde beklenen yağışlar, Rize ve Artvin çevrelerinde yoğun bir yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Artvin'in kuzey kesimlerinde ise yağışlar daha da şiddetlenecek, çok kuvvetli yağmur ve sağanakla birlikte (51-75 kg/m2) etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 600-800 metre üzerindeki rakımlı yerlerinde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm kar yüksekliği) görülecektir. Artvin'in kuzey iç kesimlerinde, özellikle Arhavi'nin iç kesimleri, Murgul ve Borçka bölgelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklenmektedir.

Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Bu yoğun yağışlar sebebiyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışının etkili olması beklenen bölgelerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır. Özellikle bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı da gözlemlenebilir.

Halkın güvenliği açısından, meteorolojik uyarılara dikkat edilmesi, yetkililerin yönlendirmelerine uyulması ve gerekirse acil durum planlarının devreye sokulması önemlidir.

Editör: Ömer Faruk