İsrail-Filistin savaşıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Burada bir barış fırsatı yakalanmıştı ve maalesef İsrail'in bu uzlaşmaz yaklaşımıyla şimdilik kaybettik. Ancak umudumuzu yitirmeyelim. İnşallah tekrar beklediğimiz kalıcı barış fırsatını yakalarız. Barışın peşini bırakmayacağız." dedi.

Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne 3 bin avukatın başvuru yaptığını belirten Erdoğan, İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel'in bu heyet içinde yer aldığını ve Netanyahu'nun da aralarında bulunduğu suçüstü yakalanan kişilerin cezalandırılmasını beklediklerini söyledi.

Erdoğan, BAE dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamalarda, İsrail'in saldırılarına dikkat çekerek, Gazze'deki durumu değerlendirdi. Erdoğan, "İki devletli çözümden geçiyor" vurgusunu yaparak, uluslararası arenada bu yönde çaba göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde oluşturulan Yedililer Grubu'nun çalışmalarına değinen Erdoğan, Gazze'deki ateşkesin kalıcı olması için çabalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Riyad Zirvesi'nde alınan kararın, ortak politika etrafında birleşmeyi sağladığını ve bu durumun stratejik bir kazanç olduğunu ifade etti.

Gazze'deki yerleşimcilerin terörist olarak kayıt altına alındığına dikkat çeken Erdoğan, bu konuda Batılı ülkelerin de seslerini yükseltmeye başladığını belirtti. Ayrıca, Lahey'deki sürecin Netanyahu ve diğer sorumluların cezalandırılması adına umut verici sonuçlar doğurmasını beklediklerini söyledi.

ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor

Erdoğan, Gazze'de yaşanan olayların Batı'da özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde gençlerin Filistin meselesini anlamak için Kur'an-ı Kerim okumaya yönlendirdiğine dikkat çekerek, bu durumun dünya genelinde yeni bir uyanışa vesile olabileceğine inandığını ifade etti.

Editör: Ömer Faruk