Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez" Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez"

Haber Merkezi - Amerikan The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberde, Hamas'ın teklifinin detayları paylaşıldı.

Hamas'ın sunduğu teklif kapsamında, Gazze'deki çatışmalara acilen son verilmesi ve tüm siyonist esirlerin serbest bırakılması önerilmekte. Teklife göre, özellikle acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan siyonist esir çocuk, kadın ve yaşlılar için Gazze'deki çatışmalara ilk aşamada 6 hafta ara verilmesi planlanıyor. Bu süre zarfında, siyonist rejim ise önemli sayıda Filistinli mahkumu serbest bırakacak ve Gazze'ye insani yardımları artıracak.

Hamas'ın bir sonraki aşamada önerdiği ise, siyonist kadın ve erkek esir sözde askerlerin serbest bırakılması ve Gazze'de hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerinin siyonist rejime teslim edilmesi. Haberde ayrıca, teklifin, Hamas'ın uluslararası garantiler almasını içerdiği ve 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze'ye yönelik saldırılara son verilebilecek kapsamlı bir anlaşma yapılmasını amaçladığı belirtildi.

Söz konusu ateşkes teklifi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns'ün bu hafta sonu Paris'te Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır ve siyonist rejim sözde istihbarat teşkilatı yetkilileriyle yapacağı görüşmeler öncesinde gündeme geldi.

Editör: Ömer Faruk