68 yaşındaki İsmail Uslu, Karabük'ten altın aramak için geldiğini belirtiyor. İki yıl önce bu hobiyi başlattığını ve ilerleyen yaşına rağmen doğaya zarar vermeden vakit geçirmek amacıyla bu işi sürdürdüğünü anlatıyor. Dere kenarlarında, akarsuların yanında boş zamanlarını geçirerek altın arayan Uslu, temiz havanın ve doğanın tadını çıkarmanın yanı sıra değerli taşlar ve altın tozları da bulduğunu dile getiriyor. Uslu, bu hobiyi paylaşırken umut arayanlara, dere kenarlarında vakit geçirirken doğal güzelliklerin tadını çıkarabilecekleri gibi altın ve değerli taşları da bulabileceklerini ifade ediyor. İşin alt tarafını kazmaktan başka özel bir donanıma gerek olmadığını belirterek, altının her yerde bulunabileceğini, sadece araştırılması ve yerini bilinmesi gerektiğini vurguluyor.

İsmail Uslu, bu hobi için büyük materyallere ihtiyaç olmadığını belirtiyor. Dere yataklarında altın aramak için pahalı ve büyük ekipmanlara gerek olmadığını söylüyor.

Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu Bitlis'te Sağanak Sel ve Taşkınlara Neden Oldu

Altın arayışında olan meraklılar arasında her gün altın arayanların, doğru kaynağı bulduklarında haftada 10-13 gram altın bulduklarını ifade eden Uslu, bu işin hem keyifli hem de kazançlı bir hobi olduğunu vurguluyor.

Editör: Ömer Faruk