Haber Merkezi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden çatışmalarda dikkat çeken bir operasyona imza attı. Tugaylar, İsrail ordusunun Gazze'ye fırlattığı patlamayan iki füzeyi kullanarak, 5 İsrail tankını hedef aldı. Yapılan yazılı açıklamada, füzelerin işgalcilerin araçlarının Cibaliya bölgesindeki yoluna yerleştirildiği ve araçlar bölgeye ulaştığında patlatıldığı belirtildi. Bu saldırı sonucunda 5 tankın imha edildiği ve tanklarda bulunan tüm personelin öldüğü veya yaralandığı ifade edildi.

Filistin güvenlik kaynaklarına göre, İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne binlerce füze fırlattı, ancak bir kısmı teknik nedenlerle patlamadı. İzzeddin el-Kassam Tugayları, genellikle bu tür füzelerdeki patlayıcı maddeleri, patlayıcılar ve roket başlığı üretiminde kullanıyor.

ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor

Bu gelişme, Filistin direniş güçlerinin İsrail'e karşı etkili bir şekilde cevap verdiği ve kritik bir askeri başarı elde ettiği anlamına geliyor. Olay, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların karmaşıklığını arttırırken, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltiyor.

Editör: Ömer Faruk