Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ile birlikte Mazıdağı İlçesi'ne ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlarla selamlaşan Bakan Yardımcısı Yazgı ve Vali Akkoyun, açılış töreni için kütüphaneye geçti.

Protokol konuşmalarında vatandaşlara hitap eden Bakan Yardımcısı Yazgı, bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olan kütüphaneleri önemsediklerini belirtti. Mazıdağı'nda 100. Yıl İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışının gururla yapıldığını ifade etti ve Mardin'e de benzer bir kütüphane kazandırmak için çalışmaların Şubat ayında başlayacağını duyurdu. Yazgı, çocukların güvenli bir ortamda bilgiye erişimlerini sağlamak amacıyla bu adımları attıklarını vurguladı ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın özel talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.

Öte yandan depremden etkilenen 11 ildeki imar çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Yazgı, Mazıdağı'ndaki kütüphane açılışının güçlü devletlerin yapabileceği bir adım olduğunu dile getirdi.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ise, son 20 yılda ülkenin çeşitli alanlarda önemli ilerlemeler kaydettiğini ve kültürel hizmetlerin bu ilerleme içinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Gençlerin bilgiye ve kültüre erişimlerini artırmak adına yapılan bu tür yatırımların önemine vurgu yaptı.

Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Mazıdağı Kaymakamı ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Görmüş, açılışa katılanlara teşekkür ederken, Bakan Yardımcısı Yazgı ve Vali Akkoyun, kütüphaneyi gezerek öğrencilerle vakit geçirdi. Çocuklara satranç takımı hediye edildi.

Editör: Ömer Faruk