Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen sergiye, Mardin'in farklı bölgelerinde bulunan liselerden gelen öğrenci ve öğretmenler, Filistin'e dair yaptıkları resimleri sergilemek üzere katıldılar.

Mardin'in merkezi ve ilçelerinde gerçekleştirilecek olan sergi, ilk olarak Kızıltepe ilçesinde ziyarete açıldı.

Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı

Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşen sergi açılışında konuşan Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mülkiye Aydemir, yaptığı iki resimle sergiye destek verdi. Aydemir, "Bu çalışmalar, Filistin'deki trajediyi, orada yaşayan çocukların eğitim haklarını, bombaların arasında bile olsa kitaplarından vazgeçmeyen çocukların direncini anlatıyor. Resmimde, bombalar arasında elindeki kitabı bırakmayan bir çocuğun çaresiz çığlığını yansıttım. Umarım bu sergi, hür ve özgür bir dünyada mutlu ve huzurlu bir gelecek için farkındalık oluşturur" dedi.

Sergiye katılan öğrencilerden Abdussamed Memiş, "Bu sergi, Filistin'deki çocukların zor durumunu anlatıyor. Onlar her gün bombalanıyor, biz ise en küçük sorunlarda bile büyük zararlar görüyoruz. İsrail'in uyguladığı zulüm kabul edilemez. Filistin kazanacaktır ve biz onların yanındayız" ifadelerini kullandı.

Öğrenci Mehmet Doğan ise "Bu sergi, Filistin'deki çocukların çektikleri zulmü anlatmak adına önemli bir platform. Filistin'deki masum insanlara yardım eli uzatılması gerekiyor. Kudüs bizim ilk kıblemizdir ve bu durum bizi derinden etkiliyor. Filistin'e yardım etmek için çaba göstermeliyiz" şeklinde konuştu

Editör: Ömer Faruk