Haber Merkezi - Hasan Sabaz, Güney Afrika'nın Siyonist işgal rejimi aleyhine Gazze'deki katliamları "soykırım" olarak nitelendirmesi ve bu konuyu Uluslararası Adalet Divanı'na taşımasıyla ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Nürnberg Mahkemeleri'ni hatırlatan Sabaz, o dönemdeki yargılamaların ardından savaş suçları mahkemelerinin temelini oluşturduğunu ifade etti.

Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler

Sabaz, Nürnberg Mahkemeleri'ne yönelik eleştirileri de gündeme getirerek, yargılama heyetinin tümünün galip devletlerden olması ve mağlup ya da tarafsız ülkelerden hukukçuların eksikliği konusuna değindi. Eleştirilerin yanı sıra Nürnberg Mahkemeleri'nin galip devletlerin gücünü kaybedenleri yargılaması ve benzer suçları işleyen güçlü ülkelerin ise yargılanmamasına vurgu yaptı.

Güncel olayı, Güney Afrika'nın Siyonist işgal rejimini soykırım ile suçlaması bağlamında ele alan Sabaz, Amerika ve İngiltere'nin benzer suçlardan dolayı yargılanmamasına dikkat çekti. Gazze'deki soykırımın, "insan hakları" masalını sonlandırdığını ve soykırım mağdurlarının çocuklarının pervasız soykırımcılara dönüştüğünü savundu. Bu durumu, güçlülerin adaletinin gerçek yüzü olarak değerlendiren Sabaz, uluslararası hukukun nasıl şekillendiğine ve güç dengelerinin nasıl etkilediğine dair çarpıcı ifadeler kullandı.