Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adapazarı ilçesinde bulunan Karaosman Camii ve Akyazı ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde düzenlenen iki ayrı programda yer aldı. Bu programlar kapsamında, hafızlık eğitimlerini tamamlayan toplam 71 öğrenciye hafıza icazeti verildi. Bu öğrenciler arasında 46 erkek ve 25 kız öğrenci bulunuyor.

Erbaş, yaptığı konuşmalarda dünya genelinde Sudan, Somali gibi ülkelerde 1 milyonu aşkın hafızın olduğunu belirtti. Kendisine göre insanların dünyada bulunma amacının Allah'a kul olmak olduğunu vurgulayan Erbaş, Allah'a kulluğun en önemli ifadesinin Kur'an yolunda ve Peygamberin sünneti doğrultusunda ilerlemek olduğunu ifade etti. Kur'an'ı sadece öğrenmek, ezberlemek ve okumakla kalmayıp hayatlarında uygulamak gerektiğini söyleyen Erbaş, hayatlarını Kur'an'a göre düzenlemek gerektiğini dile getirdi. Eğer Kur'an evlerine girerse, hanenin mutlu olacağını, bereketin gireceğini ve mahallelerinin Kur'an'ın bereketiyle dolacağını belirtti.

Editör: Ömer Faruk