Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yürütülen prostat kanseri tanı hizmeti, Türkiye genelinde ikinci sıklıkta görülen kanser türüne yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Projenin lideri Doç. Dr. Emrullah Durmuş ve Op. Dr. Aykut Koç önderliğinde yürütülen çalışmalar sonucunda, hastaların başka illere yönlendirilmeden prostat kanseri tanısı için gerekli biyopsi ve tetkiklerin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılabildiği belirtildi.

Doç. Dr. Durmuş, prostat kanserinin Türkiye'de akciğer kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu vurgulayarak, "Bu hizmeti daha önce hastalarımızın başka illere gitmeleri gerekiyordu. Ancak şimdi Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu hizmeti sunabilmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu yöntemle tümörün yerini tam olarak tespit edebiliyoruz." dedi.

Op. Dr. Aykut Koç ise, prostat kanseri teşhisini kolaylaştırmak için teknik yüklemelerin yapıldığını belirterek, "Siirt'in en ücra köylerinden gelen hastalar artık başka illere gitmek zorunda kalmayacak. İnşallah, bu tetkik ilimizde de yaygınlaşacak ve kanseri daha erken tespit etme şansına sahip olacağız." şeklinde konuştu.

Gölette Boğulan 5 Kişiden 4'ü Suriye'ye Gönderildi Gölette Boğulan 5 Kişiden 4'ü Suriye'ye Gönderildi

Özellikle 50 yaş üstü erkekleri yılda bir kez PSA taraması yaptırmaya çağıran Doç. Dr. Durmuş, ailesinde prostat kanseri hikayesi olan bireyleri ise 40 yaşından sonra üroloji polikliniğine başvurmaya davet etti. Siirt halkına seslenen doktorlar, sağlıklı erişkinlerden kan alınarak, PSA taraması veya parmakla muayene ile prostat kanserinin şüphelenildiği durumların anlaşılabileceğini vurguladı.

Editör: Ömer Faruk