Gazeteci Kemal Öztürk'e yaptığı açıklamada Uraloğlu, Türkiye'den her gün ortalama 8 geminin Siyonist işgalcilere mal ve gıda taşıdığını belirtti.

Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı: "7 Ekim-31 Aralık 2023 tarihleri arasında, Türkiye limanlarından İsrail'e 701 gemi seferi yapıldı. Bu, günlük ortalama 8 gemi demektir. Bu rakamlar, Türkiye'den doğrudan İsrail limanına gidenlerle, transit olarak Türk limanlarını kullanarak gidenlerin toplamını içeriyor."

Bakan, bu konuda şeffaf bir bilgi paylaşımı yaptığını vurgulayarak, "Gemi trafiği tüm dünya tarafından görülüyor. Bunun gizlisi saklisi yok. Net rakamları açıklıyorum, günde 8 gemi" dedi.

Uraloğlu, 7 Ekim'den bu yana Siyonist rejim limanlarına giden gemi sayısında bir azalma olduğunu ifade etti. "Bunu tespit etmek için bir önceki yılın aynı dönemine ait rakamlarla kıyaslamamız gerek. Bir önceki yıla göre İsrail limanlarına giden gemilerde toplam %30'luk bir düşüş var" diye ekledi.

Bakan Bayraktar Cevapladı: Doğalgaza Zam Gelecek mi? Bakan Bayraktar Cevapladı: Doğalgaza Zam Gelecek mi?

Filistin'e giden gemiler konusundaki soruya ise Uraloğlu, "Bunu ayırt edemiyoruz maalesef. 1967 anlaşmasına göre tüm sahil şeridini ve limanları İsrail kontrol ediyor. Bu yüzden Filistinli kardeşlerimizin bir özgürlüğü yok" şeklinde cevap verdi. Uraloğlu, insani yardımlar konusunu da ele alarak, "Üç gemi insani yardım gönderdik şu ana kadar. Bunların içinde gıdadan tıbbi malzemeye, ambulanstan barınmaya kadar çok sayıda ihtiyaç maddesi var" dedi ve Mısır'a yapılan teslimatları detaylandırdı. Ayrıca, Filistin'e daha fazla yardım göndermeye hazır olduklarını belirtti.

Editör: Ömer Faruk