Haber Merkezi - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'de yaşayan çocukların zorluklarına dikkat çekti.

Fransa'da Filistin Destekçisi Hemşirenin Gözaltına Alınmasına Tepki Fransa'da Filistin Destekçisi Hemşirenin Gözaltına Alınmasına Tepki

Filistin'deki UNICEF İletişim Direktörü Jonathan Crickx, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, Gazze'de 17 bin çocuğun refakatsiz veya ailesinden ayrı kaldığının tahmin edildiğini belirtti.

Crickx, her bir çocuğun arkasında yürek burkan bir hikaye olduğuna vurgu yaparak, geçen hafta Gazze'de bulunduğunu ve ailelerin gıda, su ve barınma sıkıntısı çektiklerini ifade etti.

Gazze'deki çocukların yaşadığı zorlukların ruh sağlıklarını ciddi şekilde etkilediğini söyleyen Crickx, çocukların aşırı kaygı, iştah kaybı, uyuyamama, duygusal patlamalar yaşama ve bomba seslerine paniğe kapılma gibi belirtiler gösterdiğini ifade etti. UNICEF, Gazze'deki çocukların büyük çoğunluğunun ruh sağlığı desteğine ihtiyaç duyduğunu tahmin ediyor.

Editör: Ömer Faruk