Haşimi Yardım Kuruluşu'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile koordinasyon ve işbirliği içerisinde Gazze'ye savaşın başlangıcından bu yana 17 uçak dolusu yardımın ulaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, 'Uçaklarda tıbbi malzeme, ilaç, diyaliz hastalarına yönelik ilaçlar, gıda kolisi, hazır yemek, kıyafet, sağlık kolisi, bebek maması ve çocuklara yönelik tıbbi malzeme gibi çeşitli insani yardımlar taşındı.' denildi.

Yardımın, Refah Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne getirilmek üzere Mısır Kızılayı'na verildiği, oradan da Filistin Kızılayı aracılığıyla Gazze'de faaliyet gösteren sağlık sektörü ve resmi kuruluşlara ulaştırılıp dağıtıldığı kaydedildi.

Öte yandan Ürdün Ordusu, bu sabah vakti Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus bölgesindeki hastaneye tıbbi ve tedavi edici malzemelerin dördüncü kez havadan indirildiği kaydedildi.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Ürdün ordusu daha önce Gazze Şehri'ndeki sahra hastanesine ilki 6 Kasım'da gerçekleşen havadan yardım yapmıştı. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk