Kulak Sağlığına Dikkat: Zarar Verebilecek 7 Etken Kulak Sağlığına Dikkat: Zarar Verebilecek 7 Etken

Ürojinekolojik rehabilitasyon, bilinen adıyla idrar kaçırma rehabilitasyonu olarak da tanımlanan bir tedavi yöntemi olarak öne çıkıyor. Fizyoterapist Bilge Özel'e göre, bu rehabilitasyonun amacı, pelvik taban fonksiyonlarını düzenlemek ve pelvik taban kaslarının dengeli çalışmasını sağlamak.

Bu tedavinin başvurulduğu durumlar arasında fiziksel zorlanma sonucu idrar kaçırma, acil idrar yapma ihtiyacı, mikst inkontinans, kronik pelvik ağrı, ağrılı adet dönemleri, ağrılı cinsel ilişki, endometriozis, cinsel fonksiyon bozukluğu, erken evre pelvik organ prolapsusu, cerrahi yapılamayan ileri evre pelvik organ prolapsusu ve gebelik ve doğum sonrası iyileşme gerektiren durumlar yer alıyor.

Özel, ürojinekolojik rehabilitasyonun sağladığı faydalar arasında pelvik taban kas fonksiyonlarını düzenleme, dolaşımı artırma, bel, kalça ve solunum fonksiyonlarını düzenleme, idrar ve dışkı kontrolünü sağlama, cinsel bozuklukları giderme ve yaşam kalitesini artırma bulunuyor. Bu nedenle, bu tedavi yönteminin pelvik sağlık problemlerinin çözümünde önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.