Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen panele Vali Dr. Hülya Kaya, Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Sekreteri Ümit Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Yalova Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakan Gündüz, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üreticiler ve kurum personeli katıldı.

Panelde, Arıcılar Birliği’nin MARKA ve Yalova İl Özel İdaresi’nin destekleriyle yürüttüğü projeler ve çalışmalar hakkında bir video sunumu yapıldı. Projenin tanıtım sunumunu Dr. Yasin Özdemir gerçekleştirdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova'nın arıcılık için uygun iklim ve bitki örtüsüne sahip olduğunu vurgulayarak, 2023 itibariyle ilde 380 arıcılık işletmesi ve 27.050 arılı kovan bulunduğunu belirtti. Organik arıcılık ve organik bal üretiminin yaygınlaştırılması için yapılan çalışmaları da paylaşan Parıldar, Yalova'da üretilen kestane ve ıhlamur balının tescil sürecinin son aşamaya geldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu Hedeflediğimiz Seviyelere İndireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu Hedeflediğimiz Seviyelere İndireceğiz

İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, birliğin başarılı projelerine vurgu yaparak, Yalova'nın bir markası olduğunu ifade etti. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise Yalova'da başarılı projelerin yürütüldüğünü ve arıcılara önemli katkılar sağlandığını belirtti. Panel, toplu bir fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Ömer Faruk