Yalova'da faaliyet gösteren fırıncılar, artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında bir artış talep ettiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan karara göre, 09 Ocak 2024 tarihinden itibaren 250 gram ekmek 10 TL'den satılacak.

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESOB) ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından onaylanan bu karar, fırıncıların taleplerine olumlu bir yanıt niteliği taşıyor. Daha önce 7,5 TL'den satılan 250 gram ekmeğin fiyatındaki bu artış, fırıncıların maliyetlerindeki yükselişin bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu Hedeflediğimiz Seviyelere İndireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu Hedeflediğimiz Seviyelere İndireceğiz

Fırıncılar, asgari ücret ve SGK primlerindeki artışlarla birlikte tüm malzemelere zam geldiğini belirterek, "Uzunca bir süredir neredeyse maliyetine ekmek satarak vatandaşın mağdur olmasını önlemeye çalışıyoruz. Ancak son zamlarla ciddi artan maliyetler, artık bizim de dayanamayacağımız bir noktaya geldi" dedi.

Bu kararla birlikte, Yalova'da ekmek fiyatlarındaki artışın hem ekonomik koşullar hem de sektöre etki eden maliyet artışlarıyla bağlantılı olarak alındığı vurgulanıyor.

Editör: Ömer Faruk