9 yıl boyunca kemik ve eklem ağrıları yaşayan Dilek Öztürk, doktorunun tavsiyesi üzerine ilikli kemik suyu tüketmeye başladı ve bu sayede iyileşme sürecinde önemli bir ilerleme kaydetti. Evde hazırladığı kemik suyunun faydalarını gören Öztürk, çevresine de tavsiye etmeye başladı. Talebin artmasıyla birlikte Öztürk, bu ürünü markalaştırmaya karar verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle markasını oluşturan Öztürk, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan marka tescili aldıktan sonra üretimine başladı. İlikli kemik suyunun talebi giderek artınca Öztürk, üretim kapasitesini genişleterek ürününü Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmaya başladı.

İlk kişiselleştirilmiş cilt kanseri aşısı İngiltere'de test ediliyor İlk kişiselleştirilmiş cilt kanseri aşısı İngiltere'de test ediliyor

Ürünü dondurulmuş paketlerde müşterilere gönderen Öztürk, sosyal medya ve telefon üzerinden sipariş alıyor. Başlangıçta evde hazırladığı küçük miktarlardaki kemik suyunu, şimdi 50 litrelik kazanlarda üreten Öztürk, bu işe girmesinin ardından büyük bir değişim yaşadığını ve aldığı duaların kendisini motive ettiğini ifade ediyor.

İlikli kemik suyunun sağlık üzerindeki faydalarını vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alkın Melikoğlu, özellikle çocuklar için bu ürünün önemine dikkat çekiyor. Melikoğlu, kemik suyunun bağırsak florasını düzenlediğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve büyüme gelişimi için önemli olduğunu belirtiyor.

Ancak tüketirken hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini ve kolesterol düzeyi yüksek olanların dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

Dilek Öztürk'ün başarısı, sadece kendi sağlığı için bulduğu çözümü bir iş fırsatına dönüştürmekle kalmadı, aynı zamanda çevresindeki insanlara da sağlık konusunda fayda sağlıyor ve bu da onu işine daha fazla bağlı hale getiriyor.