Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri toplantıya katıldı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şunları belirtti:

"Yapılan çalışmalar, eylem planları konusunda gözden geçirildi."

İlgili kurumların sunumlarının ardından makroekonomik görünüm ve bütçe görünümü detaylı bir şekilde değerlendirildi. Temel politika dokümanları ve eylem planları konusundaki çalışmalar gözden geçirildi. Ayrıca EKK'nın yeni dönem için çalışma esasları ve öncelikleri görüşüldü. Yeni dönemde, para politikası yanı sıra maliye politikası ve yapısal reformlarla Türkiye'nin finansal istikrarı güçlendirilecek ve insan odaklı kalkınma sürdürülecektir.

"Katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerle ihracat ve turizm gelirlerimizi artırmayı hedefliyoruz."

Serbest piyasa kuralları içinde ekonominin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmaya yönelik adımlar kararlılıkla devam edecektir. İstikrar ve güven ortamında büyümek, istihdamı artırmak ve büyüme nimetlerini adil bir şekilde paylaşmak temel hedefimizdir. Bu hedeflere ulaşırken, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimizi gerçekleştirirken cari açığı sürdürülebilir büyümenin önünde bir engel olmaktan çıkaracağız. Bu doğrultuda teknolojik atılımlarımızı sürdüreceğiz ve katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerle ihracat ve turizm gelirlerimizi artırmayı hedefliyoruz.

"Fırsatları ülkemizin menfaatleri doğrultusunda değerlendireceğiz."

Dünya ve bölgemiz çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır, ancak bu zorluklarla birlikte fırsatlar da ortaya çıkmaktadır. İstikrar ve güven için güçlü liderlik ve tutarlı politikalarla zorlukların üstesinden geleceğiz ve fırsatları ülkemizin çıkarları doğrultusunda değerlendireceğiz. Seçim beyannamesinde ortaya konan politikaları ve vaatleri plan, program ve eylem planlarıyla belirlenen bir takvim dahilinde hayata geçireceğiz. Hem yaşanan depremlerin yaralarını sarmaya yönelik çalışmaları sürdürecek, hem de enflasyonla mücadeleye odaklanarak etkili ve kararlı adımlar atacağız.

Gölette Boğulan 5 Kişiden 4'ü Suriye'ye Gönderildi Gölette Boğulan 5 Kişiden 4'ü Suriye'ye Gönderildi

"Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ekonomik yapımızı güçlendireceğiz."

Kalkınma planını ekim ayında Meclis'e sunmayı planlıyoruz. Eylül ayında kamuoyuyla paylaşacağımız orta vadeli program, kamu politikalarını ve uygulamalarını gözden geçirecek ve kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendireceğiz. Bütçe sürecinde önceliklerimizi detaylı bir şekilde ortaya koyacak ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ekonomik yapımızı daha da güçlendireceğiz.
"Mali kaynaklarımızı sosyal harcamalar ve nitelikli yatırımlar için kullanacağız."

Mali disiplin ve kamu tasarrufu anlayışıyla hareket ederek mali kaynaklarımızı sosyal harcamalar ve nitelikli yatırımlar için kullanacağız. İlgili taraflarla istişare içinde hareket edecek ve sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının, akademinin ve diğer sektör paydaşlarının katkılarıyla yeni yönetim sistemimizin sunduğu hızlı ve etkin çalışma imkanlarından en üst düzeyde yararlanarak yolculuğumuza devam edeceğiz.

Editör: Ömer Faruk