Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu Hedeflediğimiz Seviyelere İndireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu Hedeflediğimiz Seviyelere İndireceğiz

Özel Tüketim Vergisi'nde 3 Ocak'ta yapılan zamın ardından benzin, motorin ve LPG fiyatlarına ek zamlar geldi. 4 Ocak'ta motorin fiyatlarına 41 kuruş indirim yapılırken, geçen gece yarısından itibaren LPG fiyatına 37 kuruş zam uygulandı.

20 Ocak Cumartesi 00:00'dan itibaren motorin fiyatlarına 1 lira 15 kuruşluk yeni bir zam daha yapılacak, böylece motorin litre fiyatı 40 TL bandını aşacak. Bu durum, akaryakıt istasyonlarında uzun kuyrukların oluşmasına neden olabilir. Gece yarısı öncesi, son kez 40 TL altı fiyattan motorin almak isteyenler için bir fırsat olacak.

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin litre fiyatı 36,87 TL, motorin litre fiyatı 39,07 TL, LPG litre fiyatı ise 19,85 TL olarak belirlendi. Ankara, İzmir ve Anadolu Yakası'nda da benzer artışlar yaşandı.

Akaryakıt fiyatları Türkiye'de Gümrüksüz Rafineri Fiyatı, ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle belirleniyor.

Editör: Ömer Faruk