Müslümanlar Kurban Bayramı'nın heyecanını yaşarken berber ve kuaförlerde de bayram öncesi hareketlilik devam ediyor.

Bayram dolayısıyla sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açan berberler, yoğun mesailerine devam ediyor.

Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu

İLKHA'ya konuşan berber esnafı, eski bayramlarda, bayrama bir hafta kala yoğun şekilde çalıştıklarını ama bu bayramın diğer bayramlara göre biraz sakin geçtiğini belirtti.

'Şükürler olsun işimizi sürdürebiliyoruz'

Uzun zamandır berber mesleğini icra eden Yakup Yüksekdağ, '2001'den beri berberlik yapıyorum. Önceki bayramlara göre biraz düşüş var. Pahalılıktan dolayı insanlar ister istemez etkileniyor. Evde tıraş olanlar oluyor mesela. Ama şükürler olsun yine de işimiz yürüyor. Hem bizi hem de insanları artan fiyatlar etkiledi tabi. 100 lira tıraş parası büyük bir meblağ.' dedi.

Geçen bayramlar gibi yoğunluk olmasa da halen yoğunluğun var olduğuna dikkat çeken Yüksekdağ, 'Yoğunluğumuz sadece bayram arifesinde oluşuyor artık. Eskiden berberlerde yoğunluk bayrama bir hafta kala başlıyordu. Şimdi ise sadece bayram arifesinde başlıyor. Geçen zamanlara göre sabaha kadar mesai yapıyorduk şimdi ise gece 1-2'ye kadar çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte tek temennimiz, inşallah her şeyin yoluna gitmesidir.' şeklinde konuştu.

'Bayram günlerinde bazen 24 saat mesai yaptığımız oluyor'

Berber esnafı Burak Sarıcı, 'Mardin'in genel nüfusu memur olduğundan memlekete ve tatil yerlerine gidişin olmasıyla nüfus kent biraz boşaldı. Ama yine de durumlar şu an iyi. Bayram günlerini yaklaşmasıyla mesaiye daha erken başlıyoruz. Bayram günlerinde bazen sabah saat 8'den diğer gün sabaha kadar yani 24 saat mesai yaptığımız oluyor. Yıllardan beridir bayram arifesinde bayram tıraşı adetini yaşatıyoruz.

Fiyatların zamlanmasına rağmen gene de durumların şu an iyi yönde olduğunu belirten Sarıcı, 'Fiyatlar biraz yükseldiği için ister istemez düşüş var. Fiyatların zamlandığından insanlar daha alternatif olarak evde tıraş oluyor. Ama çok şükür gene de durumlar iyi yönde. Ancak eski bayramlarda yoğunluk daha çok oluyordu. Ayrıca herkes her şeye erişebildiğinden bayram tıraşı özelliği kalmadı artık. Hemen hemen haftada bir tıraş olanlar oluyor.' ifadelerini aktardı. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk