Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yeni yılda da eğitim çalışmalarına devam ederek, özellikle elektrikli araçların yangın ve kaza durumlarına müdahale edilmesi konusunda itfaiye personelinin bilgi ve beceri düzeyini artırmayı hedefliyor. Elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte, itfaiye ekiplerinin bu araçlara özgü müdahale yöntemlerini ve güvenlik prosedürlerini bilmeleri büyük önem taşıyor.

BM Raportörü'nden Gazze'deki Soykırım İçin Acil Çağrı BM Raportörü'nden Gazze'deki Soykırım İçin Acil Çağrı

Elektrikli araç teknolojisinin hızla geliştiği bir dönemde, itfaiye personelinin bu araçlara yönelik müdahale tekniklerini öğrenmesi ve güncel bilgilerle donatılması büyük önem arz ediyor. Özellikle yerli ve milli araç üretimi yapan TOGG'un piyasaya girmesiyle elektrikli araç kullanımının daha da yaygınlaştığı bu süreçte, itfaiye ekipleri bu araçlara karşı etkili bir müdahale yapabilmek adına eğitiliyor.

Eğitimler, İtfaiye Müdahale Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplere, "Elektrikli Araçlarda Yangın ve Kaza Durumlarında Müdahale Teknikleri" konusunda veriliyor. Elektrikli ve hibrit araç yapıları, temel donanımlar, yangın ve kaza durumlarında müdahale ve güvenlik yöntemleri, olay sonrası kontrol ve güvenlik prosedürleri gibi çeşitli konularda eğitimler düzenleniyor. Bu sayede itfaiye ekipleri, elektrikli araçlara karşı etkili ve güvenli müdahaleler gerçekleştirebilecek bilgi ve beceri düzeyine sahip oluyor.

Editör: Ömer Faruk