Cilti ve kemikleri güçlendiren doğal bir mucize arayışı içinde olanlar için, Divle Obruk Peyniri'nin hangi yöreye ait olduğu önemli bir soru haline geldi. Sağlık bilincinin artmasıyla birlikte, vatandaşlar doğal ve sağlıklı besinleri tercih etme eğilimindeler. Divle Obruk Peyniri'nin cilt ve kemik sağlığına olan olumlu etkileri merak konusu haline geldi. Peki, Divle Obruk Peyniri hangi yöreye ait?

Divle Obruk Peyniri Hangi Yöreye Ait?
Divle Obruk Peyniri, Karaman ilinin Ayrancı ilçesinde bulunan Divle köyünde üretilmektedir. Bu özgün peynir çeşidi, köylülerin "obruk" olarak adlandırdığı 36 metre derinliğindeki mağarada özel yöntemlerle üretilir. Geleneksel yöntemlerle koyun ve keçi sütünden üretilen peynirler, özel hazırlanan kuzu ve oğlak derilerine basılarak olgunlaştırılır. Karaman Divle Obruk Peyniri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

Havalar ısındı keneye dikkat! Havalar ısındı keneye dikkat!

Sağlığa Katkı Sağlayan Diğer Peynir Çeşitleri:
Peynir, sağlık ve lezzet açısından tercih edilen bir besindir. Beyaz peynir, keçi peyniri, Ezine peyniri ve lor peyniri gibi çeşitler, sağlık açısından önemli faydalar sunar. Beyaz peynir, keçi peyniri, Ezine peyniri ve lor peyniri gibi çeşitler, sağlık açısından önemli faydalar sunar. Beyaz peynir taze süt kullanılarak hazırlandığı için sağlıklı olmasıyla bilinirken, keçi peyniri yüksek besin değerine sahiptir ve Ezine peyniri vitamin ve mineral deposudur. Lor peyniri ise güçlü bir antioksidan içerir ve sağlıklı yaşam için tercih edilir.