Bu hafta, Türkiye genelinde 40 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Sessiz Yürüyüş"te, doktorlar İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Ellerinde yaşanan katliamın son bulması için taşıdıkları pankartlarla Sultanahmet Meydanı'na kadar sessizce yürüyen doktorlar, "Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor" mesajını vurguladı.

Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu

Basın açıklamasını yapan Dr. Yunus Emre Tüzün, Kudüs davasının sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların sorunu olduğunu belirtti. Tüzün, İsrail'in zalim politikalarına karşı duydukları öfke ve acıyla 7 haftadır devam eden yürüyüşlerinin Gazze'deki ambargo ve katliamların sürdüğü bir döneme denk geldiğini ifade etti.

İsrail işgalinin etkilediği sağlık alanını vurgulayan Tüzün, onlarca doktorun tutuklandığını ve sağlık merkezlerinin hizmet dışı kaldığını dile getirdi. Ayrıca, Refah Sınır Kapısı'nın acil şekilde açılması talebini yineleyen Tüzün, doktorlar olarak sağlık hizmetlerinin ve temel ihtiyaçların karşılanması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Editör: Ömer Faruk