Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyasında Büyük Başarı: 189 Binden Fazla Çocuk Aşılandı Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyasında Büyük Başarı: 189 Binden Fazla Çocuk Aşılandı

Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat, İsrail'in Hamas'a önemli darbeler indirmiş olmasına rağmen, Hamas'ın hala güçlü bir savaş gücü olduğunu belirtti. Ben-Shabbat, Hamas'ın Gazze içinde ve dışında önemli miktarda silah, geniş bir tünel ağı ve sağlam bir liderlik yapısını koruduğunu ifade etti.

Ben-Shabbat, İsrail'in beyan ettiği savaş hedeflerinin karşılanmadığı sürece, Hamas'a yönelik baskının azaltılmaması gerektiğini söyledi. "Sahadaki güçlerimiz hedeflerine nasıl ulaşacaklarını bildiklerini kanıtladılar. Riskleri azaltmak ve güvenliklerini sağlamak için ihtiyaç duydukları kadar yoğun saldırı yetkileri de dahil olmak üzere gereken her şey onlara verilmelidir. Tereddüt veya kafa karışıklığı yaratan mesajlardan kaçınmak uygundur," dedi.

Ayrıca, Ben-Shabbat, yurt dışında yaşayan ve şu anda nispeten dokunulmaz bir şekilde faaliyet gösteren üst düzey Hamas yetkililerini hedef almanın zamanının geldiğini belirtti.

Editör: Masume Masume