Görsel Haber - Bu değişiklikle birlikte DASK poliçelerinin teminat tutarları ocak ayı itibariyle iki katına çıktı. Önceki DASK poliçesi bulunan ev sahipleri ise bu artışı karşılamak amacıyla aradaki ücret farkını ödemek zorunda kalacak.

DASK için ödenecek asgari prim tutarları, risk grubuna göre birinci gruptan yedinci gruba sırasıyla; 280 TL'den 979 TL'ye, 240 TL'den 869 TL'ye, 180 TL'den 739 TL'ye, 140 TL'den 693 TL'ye, 110 TL'den 521 TL'ye, 90 TL'den 370 TL'ye ve 80 TL'den 252 TL'ye çıktı. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı ise 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

Milyonlara ücretsiz doğal gaz için harekete geçildi: Bu ilde oturanlar sobaya veda edecek Milyonlara ücretsiz doğal gaz için harekete geçildi: Bu ilde oturanlar sobaya veda edecek

Bu değişiklikle birlikte ev ve iş yerleri sahipleri, DASK poliçelerindeki teminat tutarındaki artış nedeniyle ek bir ücret ödemek zorunda kalacaklar. Bu durum, DASK'ın teminat ve prim düzenlemelerinde yapılan değişikliklerin ev sahiplerini etkileyeceği anlamına geliyor.

DASK, deprem ve deprem sonucu oluşabilecek hasarlara karşı konut ve işyerlerini güvence altına alan zorunlu bir sigortadır. 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nin ardından yürürlüğe giren DASK, konut ve işyeri sahipleri için zorunlu hale getirilmiştir. DASK yaptırmayanlar, ev ve iş yeri sahipleri tapu işlemlerini yapamaz, kredi kullanamaz ve devlet yardımından faydalanamazlar.

DASK poliçesi yaptırmak için sigorta acenteleri, bankalar veya internet üzerinden başvuru yapmak mümkündür. İnternetten DASK yaptırmak için sigorta şirketinin web sitesine girerek başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Gerekli belgeler arasında sigortalanacak binanın adresi, tapu bilgileri, inşa yılı, yapı tarzı, toplam kat sayısı, hasar durumu, sigorta sahibinin kişisel bilgileri ve sigortalanacak dairenin brüt yüz ölçümü bulunmaktadır. Bu bilgileri girdikten sonra poliçe priminizi öğrenmek mümkündür.

Editör: Ömer Faruk