Sağlık

Evden Çalışmanın Tehlikeli Bedensel Etkileri Ortaya Çıktı: Kalıcı Şekil Bozuklukları!

Yeni bir araştırma, evden çalışmanın vücut üzerindeki kalıcı etkilerini açığa çıkardı. COVID-19 döneminde yaygınlaşan bu çalışma şekli, beklenmedik bir tehlike barındırıyor: Kalıcı şekil bozuklukları!

Abone Ol

Uzun süre evden çalışmanın kalıcı şekil bozukluklarına neden olabileceği, yapılan bir araştırma tarafından ortaya konmuştur.

Dailymail'in haberine göre, Furniture at Work araştırmacıları, COVID-19 döneminde yaygınlaşan evden çalışmanın uzun süre devam etmesi halinde kalıcı şekil bozukluklarına yol açabileceğini gösteren bir çalışma yaptı. Leeds Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, İngiltere'deki evden çalışanların üçte birinin özel bir çalışma alanına sahip olmadığı tespit edildi. Furniture at Work araştırmacıları, bu bilgiyi kullanarak "Anna" adını verdikleri sanal bir karakter oluşturdu. Araştırmacılar, sağlık uzmanlarıyla işbirliği yaparak, uygun olmayan çalışma ortamlarının etkilerini görselleştirmek ve gelecekteki uzaktan çalışanların nasıl görünebileceğini ortaya çıkarmak için bilimsel araştırmalardan faydalandı.

Çalışmada, "Anna"nın sürekli teknolojik cihazlar kullanması, uzun süreler boyunca ekrana bakması ve uygun olmayan duruşu nedeniyle birçok fiziksel bozuklukla karşı karşıya kalacağı belirtildi. Örneğin, yatakta çalışması nedeniyle sırtının kamburlaşarak omuzlarının şeklinin bozulabileceği, sürekli ekrana bakmanın gözlerinin kızararak şişmesine neden olabileceği ve uzun saatler fare tutmanın ellerinin pençe şeklini almasına yol açabileceği ifade edildi. Hareketsizlik nedeniyle aşırı kilo alma potansiyeline sahip olan "Anna"nın yeterli temiz hava alamaması nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıflayabileceği, sürekli endişe ve depresyon yaşama riskiyle karşı karşıya kalabileceği belirtilmiştir.

Sağlık uzmanları, evden çalışanların sağlıklarını korumak için hareket etmelerini önermektedir. United Medical Education'ın kurucusu Brian Clark, "Evden çalışanların, sırt ve boyun ağrılarından kaçınmak için vücutlarını esnetmeleri ve düzenli aralıklarla hareket etmeleri önemlidir" şeklinde açıklamada bulunmuştur. Proactive Healthcare Direktörü Sarah Gibson ise "20-20-20" kuralına dikkat çekmektedir. Gibson, "Her 20 dakikada bir 20 saniye boyunca ekranınızdan başka bir yere bakın ve yaklaşık 6 metre uzaktaki bir nesneye odaklanın" önerisinde bulunmaktadır.