Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Emel Ur Özçelik, sıcak havalarda vücudu serin tutmanın yaşamsal önem taşıdığına dikkat çekerek, özellikle güneşten kaçınılması ve bol su tüketilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, ısı tükenmesi veya sıcak çarpması belirtilerinin ortaya çıkması durumunda acilen tıbbi yardım alınması gerektiğini vurguladı.

Vücudun aşırı sıcaklara maruz kaldığında, terleme yoluyla kendini soğutmaya çalıştığını ancak bu sürecin beyin, kalp ve damar sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini söyleyen Özçelik, sıcakların beyin kanaması riskini artırdığını ifade etti. Ayrıca, sıcak havaların epilepsi nöbetlerini tetikleyebileceğini ve migren ataklarının sıklaştığını belirtti.

Özçelik, MS hastalarının sıcak havalarda acile başvuru sıklığının arttığını ve aşırı sıcakların Alzheimer, Parkinson ve ALS gibi nörolojik hastalıkları da etkileyebileceğini dile getirdi. Özçelik, nöroloji hastalarının sıcak havalarda dikkat etmeleri gereken önlemleri sıralayarak, su tüketimi, kapalı alanlarda kalma ve uygun kıyafet seçimi gibi önerilerde bulundu.

Özellikle sıcak saatlerde dışarı çıkmamak, bol su içmek ve ağır aktivitelerden kaçınmak yaşamsal önem taşırken, nörolojik belirtiler gösterenlerin acilen tıbbi yardım alması gerektiği ifade edildi.

İsrail'de Batı Nil Virüsü Salgını: 51 Kişi Öldü İsrail'de Batı Nil Virüsü Salgını: 51 Kişi Öldü

Editör: Masume Masume