Umut Kervanı Vakfı, 2,5 aydır devam eden İsrail bombardımanına maruz kalan Gazze'ye yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Mısır'ın Refah sınır kapısından Gazze'ye ulaştırılmak üzere düzenlenen yardım programı kapsamında tırlar hızla hareket ediyor.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın İsmailiyye şehrinde toplanan yardımların, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Refah sınır kapısından geçiş işlemlerinin tamamlanmasının ardından dağıtılacağı belirtildi. Depolarda bir araya gelen yardımlar arasında Avrupa, Pakistan, Bangladeş, Afganistan'dan gönderilen malzemeler bulunuyor.

Gazze'deki acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla düzenlenen yardım programı kapsamında sıcak aş programları, temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ile battaniye gönderildiği ifade edildi. Ayrıca, iki ambulansın da Gazze'ye ulaştırıldığı belirtildi.

Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu

Umut Kervanı Vakfı, devam eden bombardıman nedeniyle yaşanan acil duruma dikkat çekerek, Gazze'deki kardeşlerin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yardımların sürdürüleceğini vurguladı. Açıklamada, "İnşallah en kısa sürede ateşkes sağlanarak terörist İsrail çetesi Gazze'den çıkacak. Gazze ve Filistin özgür olacak ve bizler de vicdan ve merhamet sahipleri olarak ümmet olarak kardeşlerimizin yanında yer alarak Gazze'nin ve Filistin topraklarının yeniden imarı için seferber olacağız ve üzerimize düşeni yapacağız" denildi.

Editör: Ömer Faruk