Geçtiğimiz hafta The New York Times gazetesinin bildirdiğine göre, ABD'nin uzun süredir işgal rejimi ordusunun Gazze'deki operasyonlardan "yüksek değerli istihbari hedeflere" yönelmesini talep ettiği ve bu konuda görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edildi. İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik soykırımları 78. gününde devam ederken, işgal rejiminin basınından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, işgal rejimi ordusu, önümüzdeki haftalarda Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırılarını sonlandırmaya hazırlanıyor.

İşgal Rejimi, Hizbullah'ın Üst Düzey İsimlerinden Birini Şehit Etti İddiası İşgal Rejimi, Hizbullah'ın Üst Düzey İsimlerinden Birini Şehit Etti İddiası

İşgal rejiminin sözde resmi televizyonu KAN'ın adı açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberde, "Operasyonel başarılar doğrultusunda, İsrail ordusu önümüzdeki haftalarda Gazze'deki çatışmanın üçüncü aşamasına geçiş yapmayı planlıyor" denildi.

Haberde, işgal rejiminin yetkililerinin, "Üçüncü aşama, Gazze Şeridi'ndeki kara manevrasının sonlandırılması, kuvvetlerin azaltılması, yedek kuvvetlerin terhis edilmesi, hava saldırılarına başvurulması ve İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda tampon bölge oluşturulmasını içeriyor" şeklinde açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

İşgal rejimi ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 139’u kara harekâtı sürecinde olmak üzere 472 askerinin öldüğünü iddia etmişti. Ancak bu sayı, gerçek rakamın oldukça altında kalıyor; zira mücahidler, bugüne kadar 700'den fazla tank ve binlerce işgalci askeri imha ettiğini açıklamıştı. İşgal rejimi ordusunun istatistiklerine göre, Gazze Şeridi'nde kara saldırılarının başladığı 27 Ekim'den bu yana 784 subay ve askerin yaralandığı ifade edildi; ancak bu sayı, işgal rejimi askerlerinin gerçek yaralı sayısını yansıtmıyor, çünkü bilinen rakamlar 5 binden fazla yaralı olduğunu gösteriyor.

The New York Times gazetesinin 15 Aralık'ta yayımlanan haberine göre, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullian ve ABD Başkanı Joe Biden'ın, işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yüksek yoğunluklu operasyonların azaltılması konusunda görüşmeler yaptığı belirtilmişti. ABD'li yetkililerin açıklamalarına göre, bu değişiklik, daha hassas ve hedefe yönelik operasyonlara geçişi içerebilirdi.

Ancak asıl önemli gerçek, işgal rejiminin Gazze'de beklenmedik bir direnişle karşılaşarak büyük kayıplar verdiği ve tarihindeki en büyük yenilgilerden birini yaşadığıdır.

Editör: Ömer Faruk