Fox TV'nin yeni dizisi Kızıl Goncalar, yayınlandığı ilk bölümüyle büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın paylaştığı dizi, özellikle kırbaç sahnesiyle sosyal medyada geniş yankı buldu. İzleyiciler arasında "dizi son bulsun" çağrıları yapılırken, İsmailağa Cemaati de tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Dizinin ikinci bölüm ön izlemesi, önceki bölümdeki tartışmalı sahnenin etkisiyle adeta bir "kıyamet" yarattı. Kırbaç sahnesi sosyal medyada gündem oluştururken, İsmailağa Cemaati bu duruma karşı çıkarak dizinin kaldırılması için çağrıda bulundu.

İsmailağa Cemaati'nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda, dizinin dini ve manevi değerlere yönelik olumsuz temsili eleştirilerek, "Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur" denildi.

Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu Yaz Kur'an Kursu Filistin'e destek etkinliğiyle son buldu

Diziye karşı tepkilerin artması üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Faruk