Kurbanlık pazarında satışa sunulan Bursa'nın en ağır büyükbaş kurbanlığı belli oldu.

İstanbul'da Sabah Namazında Filistin İçin Eller Semaya, Gönüller Duaya Açıldı İstanbul'da Sabah Namazında Filistin İçin Eller Semaya, Gönüller Duaya Açıldı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pazarlarda hayvan satışları hızlandı. İsabey kurban pazarında bazı çadırlarda hayvan satışları sona gelirken, büyükbaş hayvan satışları ise 50 bin lira ile 200 bin lira arasında yapılıyor.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi, İsabey Mahallesi'nde kurulan kurban pazarına Türkiye'nin dört bir yanından satıcılar geldi.

Besici Emir Ali Özyakar, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Ödemişten Bursa İsabey kurban pazarına getirdiği 1 ton 50 kiloluk 'Paşa' ismini verdiği danayı özel olarak beslediğini belirterek 200 bin liradan satışa çıkardığını belirtti.

'Kurban pazarının en ağır büyükbaş kurbanlık hayvanıdır'

Danasının 1 ton 50 kilo olduğunu söyleyen Özyakar, 'Paşa'nın net ağırlığı 1 ton 50 kilogramdır. Bursa İsabey kurban pazarının en ağır büyükbaş kurbanlık hayvanıdır. Bu pazarda Paşa'dan daha ağır bir kurbanlık gösterirlerse eğer Paşa'yı hediye olarak vereceğim. Fiyatını ise 200 bin TL olarak belirledik. Alıcısına şimdiden hayırlı olsun' diye konuştu. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk