Okul sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, 1. sınıfa başlayacak ve 5. sınıfa geçecek öğrencilerin sınıf ve öğretmenleri için uygulamaya konulacak yeni düzenleme duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, e-okul sistemi üzerinden 28-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak kura ile belirlenecek.

Daha önce okul idarecileri tarafından yapılan sınıf öğretmen tespiti, artık bu kura ile adil ve tarafsız bir şekilde yapılacak. Veliler, eğer sınıf ve öğretmenlerde değişiklik talep ederse, okula yazılı başvuru yapabilecekler. Sınıf değişikliği, rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ve okul yönetiminin onayı ile yapılabilecek ve yıl içinde sadece bir kez mümkün olacak.

Bu düzenlemenin amacı, sınıf ve öğretmen seçiminde şeffaflık ve adaleti sağlamak olarak belirtiliyor. Velilerin ve öğrencilerin bu yeni süreç hakkında bilgilendirilmesiyle, okula uyum sürecinin daha düzenli ve tarafsız bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı: Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Kapsamındaki Tüm Öğretmenlerin Atamaları Tamamlandı Milli Eğitim Bakanlığı: Mazerete Bağlı Yer Değişikliği Kapsamındaki Tüm Öğretmenlerin Atamaları Tamamlandı

Editör: Masume Masume