Sakarya Caddesi'nde gerçekleşen yürüyüşte, İnzar Hac ve Umre Organizasyonu tarafından umre yolcularına yönelik düzenlenen seminerde öğrenilen bilgiler pratiğe döküldü. Hekimler ve sağlık çalışanları, Adıyaman Halk Kütüphanesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla yürüyüşlerini tamamladı.

Halk Kütüphanesi yanında yapılan basın açıklamasında konuşan sağlık çalışanı Cuma Pancar, "İsrail, 7 Ekim’den bu yana onlarca doktoru tutukladı, onlarcasının ise nerede olduğu hâlâ bilinmiyor. Gazze'nin ana hastanesi olan Şifa Hastanesi Başhekimi Muhammed Ebu Salmia, 22 Kasım'dan bu yana İsrail tarafından tutuklu bulunuyor. Toplam sayısı 54 olan pek çok kıdemli doktor, neredeyse 1 aydır hiçbir suçlama olmaksızın İsrail ordusu tarafından gözaltında tutulmaya devam ediyor ve kimse onların nerede olduğunu bilmiyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Pancar, basın açıklamasında ambulansların vurulmasını savaş suçu olarak nitelendirirken, Gazze'deki sağlık merkezlerinin ve hastanelerin durumuna dikkat çekti. Ayrıca, DSÖ ve Türkiye'deki yetkililere seslenerek kalan hastane ve tıp merkezlerinin güvenliğinin ve ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etti.

Gaziantep Kudüs Platformu'ndan İsmail Heniyye Posterinin İndirilmesine Sert Tepki Gaziantep Kudüs Platformu'ndan İsmail Heniyye Posterinin İndirilmesine Sert Tepki

Adıyaman'da yapılan bu etkili çıkış, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek, dünya kamuoyunu duyarlılığa davet etti.

Editör: Ömer Faruk