Türkiye, Kasım ayının sonunda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık değerleriyle dikkat çekiyor. Özellikle Ekim ve Kasım aylarında görülen yüksek sıcaklık değerleri ülkemizi ciddi bir kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bırakıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin son 53 yılın en sıcak kasım ayını yaşadığını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Filistin Meselesi Bizim İçin Milli Bir Davadır" TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Filistin Meselesi Bizim İçin Milli Bir Davadır"

Bakan Özhaseki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "2023 yılı kasım ayı ortalama sıcaklığı 12,5 santigrat derece olarak ölçüldü. Bu, normal sıcaklık ortalamalarının 3,2 santigrat derece üzerinde gerçekleşen bir sıcaklık artışını gösteriyor. Kasım ayında en düşük sıcaklığın eksi 15,3 ile Erzurum’da, en yüksek sıcaklığın ise 32,9 ile Salihli’de tespit edildi" şeklinde konuştu. Türkiye genelindeki düşük yağış miktarı ise susuzluk sorununu daha da derinleştirirken, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklık endişe yaratmaya devam ediyor.

Editör: Ömer Faruk