Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik gerçekleştirdikleri operasyonda 13 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon, O.D. ve M.N.A. isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptığına dair alınan istihbaratın değerlendirilmesi üzerine gerçekleştirildi. Şahıslar, operasyon kapsamında yakalanarak etkisiz hale getirildi. Gerçekleştirilen ikametgâh ve üst aramalarında ise toplamda 8.99 gram metamfetamin, 4.10 gram metamfetamin, 6.63 gram sentetik kannabinoid, 1.69 gram sentetik kannabinoid, 2.39 gram skunk, 6.09 gram esrar (2 parça halinde), 7.76 gram esrar, 1 adet uyuşturucu madde kullanımına yarayan cam aparat, ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak O.D. ve M.N.A. isimli şüpheliler, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçu'ndan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen önceki soruşturma kapsamında ise G.A. isimli bir kişi, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamasıyla yakalandı. Şahsın ikametgâh ve üst aramalarında 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 129 adet tabanca fişeği, ve 59 adet tüfek kartuşu ele geçirildi. G.A. adlı şahsa adli kontrol tedbir şartı kararı uygulandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, B.Ö. isimli şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığına dair bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda şahsı yakaladı. Şahsın ikamet ve üzerlerinde yapılan aramada 24.44 gram metamfetamin ve 2.43 gram esrar ele geçirildi. B.Ö. isimli şahıs da adli makamlara sevk edildi.

Ayrıca, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen diğer çalışmalarda M.J., FA., G.Ç., E.Y., M.F.K., H.C., S.Z. ve O.D. isimli 8 şüpheli, uyuşturucu madde bulundurmak suçlamasıyla adli işlemlere tabi tutuldu. Şahısların üzerinde yapılan aramalarda toplamda 18.84 gram sentetik kannabinoid ve 7.12 gram metamfetamin ele geçirildi.

Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, çocuk ve gençliğin sağlıklı geleceğine dair uyuşturucu madde suçlarının önlenmesine yönelik kararlılıkla mücadelelerinin süreceğini açıkladı.

Editör: Ömer Faruk