Almanya'da etkili olan şiddetli yağışlar, su baskınlarına, nehirlerdeki su seviyelerinin yükselmesine ve barajların dolmasına neden oldu. Bölgede alınan tedbirlerle sel tehlikesine karşı mücadele devam ediyor.

Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor

Almanya genelinde yaşanan yoğun yağışlar, su baskınlarına ve sel riskine sebep oldu. İtfaiye ekipleri, Alman Teknik Yardım Kurumu ve gönüllüler, kum torbaları yerleştirerek su baskınlarına karşı önlemler almaya çalışıyor. Meppen kentinde bulunan yaşlılar yurdu, Ems Nehri'nin yakınında olası sel riskine karşı tedbir amaçlı boşaltıldı. Ayrıca, Celle kentinden geçen Aller Nehri'nin su seviyesi hala yükselmeye devam ediyor. Aşağı Saksonya Eyaleti Uyarı Merkezi, belirli yerleşim bölgelerinin sel riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısını yaparken, elektrik kesintisi ve iletişim sorunları gibi olumsuzluklara karşı da dikkat çekti. Lippe Nehri'nin su seviyesindeki yükseliş nedeniyle binlerce kum torbası, muhtemel su baskınlarına ve sele karşı hazır bekletiliyor. Su baskınları nedeniyle birçok kara yolu trafiğe kapatılırken, zeminin yumuşaması barajların suyu tutmamasına ve sel tehlikesinin artmasına neden oldu.

Editör: Ömer Faruk