Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk defa düzenlenen 'ASECAP DAYS 2023' zirvesine Bakan Uraloğlu da katılacak.

Türkiye'den tam üye olarak kabul edilen ilk ve tek işletme olan ICA'nın ev sahipliğinde 19-20 Eylül'de gerçekleştirilecek zirvede, otoyol işletmecilerini ve kara yolu taşımacılığını etkileyen konular ele alınacak.

Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor

ASECAP Başkanı Josef Fiala ve ASECAP Genel Sekreteri Malika Seddi'nin konuşma yapacağı etkinlikte, altyapı operatörlerini ilgilendiren bir dizi oturum düzenlenecek.

Türkiye'den de önemli isimlerin katılacağı etkinlik, 'Türkiye'de Elektrikli ve Otonom Araçların Gelişimi' ve 'Taşımacılık ve Yeşil Lojistiğin Sürdürülebilir Finansmanı' gibi oturumları da içerecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, böylesi önemli bir zirvenin Türkiye'nin 100. yılında düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Zirvede sektördeki gelişmelerin tartışılacağına işaret eden Uraloğlu, 'İstanbul'daki zirvede kara yolu taşımacılığı masaya yatırılacak.' ifadesini kullandı. (İLKHA)

Editör: Ömer Faruk