Mayıs ayından itibaren dokuz kez art arda zam yapan Türkşeker, KDV hariç kilogram başına 24 TL olan toptan şeker satış fiyatını yüzde 4.2 oranında artırarak 25 TL'ye yükseltti. Bu artışla beraber Türkşeker'in fiyat artışlarına dair resmi bir açıklama yapmamış olması ise dikkat çekici bir durum.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker), Ağustos sonunda sona erecek olan bir kampanya çerçevesinde indirimli şeker satışı yapıyor. Ancak 31 Ağustos 2023'te kampanyanın sonlanacağını belirten Türkşeker, yeni zam sonrasında da talepleri almaya başlamış durumda. Ancak müşteri taleplerinin ne kadarının karşılanacağı belirsizliğini koruyor.

Türkşeker'in duyurusuna göre, indirimli kampanya sonlandıktan hemen sonra, 1 Eylül itibariyle toptan şekerin kilogram fiyatı KDV hariç 27 TL olacak. Bu da yaklaşık 10 gün içerisinde yüzde 8 oranında bir zam anlamına geliyor. Bu şekilde son 4 ay içinde toplamda 11 kez zam yapılacağı görülüyor.

Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor

Bir diğer ifadeyle, Mayıs ayında 18.5 TL bandındaki şeker fiyatı, Eylül başında 27 TL'ye yükselerek neredeyse yüzde 46 oranında zam görmüş olacak. Bu süreçte şeker fiyatlarındaki artış, gıda fiyatlarının genel seviyesindeki yükselişin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Editör: Ömer Faruk