Enflasyon Rakamları Temmuz Zamını Belirleyecek: Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon oranı netleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon oranını 3 Temmuz Çarşamba günü duyuracak. Bu rakamlar, emekli kök maaş zammı ve memur zam oranını belirleyecek.

Temmuz'da 3 Düzenleme: Temmuz ayında, emekli kök maaşı zammı, memur maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı zammı olmak üzere 3 düzenleme yapılacak.

Emekli ve Memur Zammı Hesaplaması: SSK ve Bağ-Kur emekli zammı her yıl Ocak ve Temmuz dönemlerinde belirleniyor. Memur ve memur emeklileri ise yılda 2 kez zam alıyor. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre memur enflasyon farkı belirleniyor ve yeni toplu sözleşme zammı eklenerek memur zammı hesaplanıyor. Ocak 2024'te toplu sözleşme zammı yüzde 15 olarak uygulandı, Temmuz döneminde ise bu rakam yüzde 10 olacak.

Refah Payı ve En Düşük Emekli Maaşı: 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından emekliler için refah payı masada olacak. En düşük emekli maaşı için Meclis düzenlemesi gerekecek.

En Düşük Memur ve Emekli Maaşı Tablosu: Temmuz zammı sonrası en düşük memur maaşı 39 bin TL'yi, en düşük memur emeklisi maaşı ise 17 bin 500 TL'yi aşacak.
Sosyal Yardım Ödemeleri: Memur maaşlarındaki artış, sosyal yardım ödemelerini de etkiliyor. 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım parası gibi ödemeler, memur maaşına yapılan zam kadar artacak.

Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı

En Düşük Emekli Maaşı 12 Bin 500 TL'yi Aşabilir: 6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 25,47'ye göre hesap yapıldığında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'yi aşacak.