Eğitim

MEB'den Müjdeli Haber! Görevde Yükselme Sınavları Ücretsiz Olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavlarına girecek personelden sınav ücreti alınmayacağını duyurdu. Sınav ücretlerinin kaldırılmasıyla ilgili karar, adaylar arasında memnuniyet yarattı.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görevde yükselme sınavlarına girecek personelden sınav ücreti alınmayacağını açıkladı. Şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık gibi görevlerde yükselme ve unvan değişikliği için başvuran adaylardan sınav ücreti talep edilmeyeceği belirtildi. Bu karar, 9 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında yapılan başvuru ve onay sürecinin tamamlanmasının ardından duyuruldu.

Görevde yükselme sınavlarına katılacak adaylar, 9 Haziran tarihinde ilan edildi. Ancak Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav ücretleriyle ilgili yeni bir karar aldıklarını ve adaylardan sınav ücreti alınmayacağını açıkladı. Bu kararla birlikte, sınav ücreti ödeme zorunluluğu ortadan kalktı ve adaylar ücretsiz olarak sınava girebilecekler.

Görevde yükselme sınavı, 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları 4 Ağustos'ta açıklanacak. Bakan Tekin, bu kararın tüm adaylara başarılar dileyerek duyurdu. Adaylar, sınav ücreti ödemek zorunda olmadıkları için bu durumdan memnuniyet duydu ve daha fazla kişinin sınava katılmasını teşvik edeceği düşünülüyor.