Eğitim

Öğrenciler karnelerini aldı

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karnelerini alıyor. Yaz tatiline girecek öğrencilerin tatili yaklaşık 3 ay sürecek.

Abone Ol

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022'de başlamıştır. Birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasında, ikinci dönem ara tatili ise 17-20 Nisan 2023 tarihlerinde yapılmıştır. İkinci dönem 6 Şubat 2023'te başlamış ve bugün sona ermiştir. Deprem bölgesindeki öğrenciler, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu yaz tatilinde telafi programlarıyla atacaklardır. Ayrıca, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bir süre eğitime ara verilen 10 ildeki öğrencilerin telafi programları 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında tamamlanacaktır.

2022-2023 eğitim öğretim döneminde mesleki eğitim gelişimi, öğretmenlere yönelik olarak yaz tatili sürecinde Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Ortaokul son sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını 26 Haziran'da öğreneceklerdir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 17-18 Haziran tarihlerinde lise son sınıf öğrencileri ve mezunlar için gerçekleştirilecektir. YKS'nin birinci girişi olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran'da, ikinci girişi olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü girişi olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 18 Haziran'da yapılacaktır. Öğrenciler, LGS merkezi sınavı ve YKS sonuçlarının açıklanmasını takiben tercih ve yerleştirme sürecini yaşayacaklardır