Filistin davasının önderlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin şehadeti öncesi yaptığı çağrı üzerine STK’lar Ayasofya Meydanı’nda bir araya gelerek Filistin'in haklı davası için buluşacak.

Peygamber Sevdalıları, Gazze'deki soykırıma karşı duyarlılığını koruyarak, tüm vatandaşları 3 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da düzenlenecek büyük yürüyüş ve basın açıklamasına davet etti. Yaklaşık 10 aydır İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamların hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Peygamber Sevdalıları, bu vahşi saldırılara karşı Gazze'li kardeşlerimizin yanında olduklarını vurguladı.

Ayasofya Yuruyus Haniye

Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor Narin Güran’ın Cenazesi Ailesine Teslim Edildi: Cinayet Soruşturması Sürüyor

HAMAS Lideri İsmail Heniyye, tüm Arap, İslam ve dünya ülkelerini 3 Ağustos Cumartesi günü meydanlara çıkarak Gazze halkı ve Filistinli esirlere destek vermeye çağırdı. Bu çağrıya cevap olarak, Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da bir yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak.

Yürüyüş, Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Meydanı'na gerçekleştirilecek ve burada yapılacak basın açıklaması ile Gazze'deki soykırıma karşı tepkiler dile getirilecek. Heniyye, İsrail zindanlarında ölen esirlerin sayısında artış olduğunu, esirlerin psikolojik ve fiziksel işkencelerle karşı karşıya kaldığını, tedavi, yiyecek ve ilaçtan mahrum bırakıldığını ifade etti.

Peygamber Sevdalıları, tüm duyarlı insanları bu önemli etkinliğe katılmaya davet ederek, Gazze halkının ve esirlerin sesi olma çağrısında bulundu.

Başlıksız 1-1

Türkiye, Haniye'nin Vasiyetini Yerine Getirecek!

Binlerce kişi Filistin için Ayasofya Meydanı'nda buluşacak. Filistin davasının önderlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin şehadeti öncesi yaptığı çağrı üzerine STK’lar Ayasofya Meydanı’nda bir araya gelerek Filistin'in haklı davası için buluşacak.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Tahran’da İsrail’in alçak suikastıyla şehit oldu. Haniye’nin şehit olmadan önce yaptığı çağrı üzerine tüm STK’lar bugün İstanbul Ayasofya Meydanı’nda bir araya gelecek.

Haniye'nin Vasiyeti

Sivil Toplum Kuruluşları, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin vasiyeti üzerine 3 Ağustos'ta Filistin'e destek amacıyla meydanlarda toplanıyor.

Saat 18.30: Haydi Meydanlara

Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK'lar ve gönüllüler, Filistin'de yaşananların son bulması için 3 Ağustos saat 18.30'da Ayasofya Meydanı'nda Filistin halkına destek için buluşacak.

Kamuoyundan Filistin İçin Her Zaman Güçlü Ses Çıktı

7 Ekim 2023'te başlayan saldırılar ve ardından devam eden soykırımla Filistin'de yaşanan işgal ve zulüm dünya gündeminde önemli bir yere taşındı. Dünya liderlerinin çoğu ve uluslararası kuruluşlar yaşananlara sessiz kalırken kamuoyu direnişe geçti.

1722663977 Ekran Görüntüsü 2024 08 03 084608

Haniye Tüm Dünya Ülkelerine Seslendi

İran'da uğradığı suikast sonucu şehit olan İsmail Haniye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve İsrail hapishanelerdeki esirlere destek için uluslararası gün ilan ederek tüm dünya ülkelerini gösteriler düzenlemeye çağırmıştı.

Haniye'den "Son Çağrı"

"Şehit İsmail Haniye'ye Sözümüz Var" diyerek yapılan çağrı öncesinde, #SonÇağrı ve #LastCall etiketiyle sosyal medyada duyurular yapılacak. "Son Çağrı" buluşmasında dünya kamuoyuna birliktelik ve destek mesajı verilecek. Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla Ayasofya Meydanı'nda yapılacak eylemde sloganlar ve marşlar ile İstanbul'un tek yürek olması bekleniyor.

Editör: Ömer Faruk