Doğal Gaz Desteği Sona Erdi: Faturalara 150 TL Artış Geliyor! Doğal Gaz Desteği Sona Erdi: Faturalara 150 TL Artış Geliyor!

Ahlatcı Holding'e bağlı Enerya Enerji, Yalova'nın doğalgaz dağıtım ihalesini kazandı. Şirket, bölgedeki doğalgaz dağıtım ağını devralacak ve 30 yıl boyunca faaliyetlerini sürdürecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan duyuruya göre, Yalova, Orhangazi ve çevre bölgelerde doğalgaz dağıtım lisansına sahip olan Armagaz'ın lisansı satışa çıkarıldı ve Enerya Enerji, bu ihaleyi KDV hariç 1.910.000.000 TL ile en yüksek teklif vererek kazandı.

Bu gelişmeyle birlikte Ahlatcı Doğalgaz, bölgedeki dağıtım ağını 11'e çıkarmış oldu. Şirket yetkilileri, doğalgaz sektöründeki büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için inorganik büyüme stratejileriyle sektördeki paylarını artırma kararlılıklarını sürdüreceklerini belirttiler.

Yalova Dogalgazi Enerya Ya Emanet 1714037234 936 X750

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Yalova'ya yapılacak yatırımlarla ilgili olarak memnuniyetini dile getirerek, "Yalova ve çevresindeki doğalgaz dağıtım ihalesini kazanarak bölgeye önemli bir yatırım yapma fırsatı yakaladık. Bu yatırımla Yalova'daki doğalgaz altyapısını geliştirmeyi ve vatandaşlarımıza daha kaliteli ve kesintisiz bir hizmet sunmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.